fbpx

Waarom is investeren in jezelf een goed idee?

Regelmatig spreek ik ondernemers die graag wat willen veranderen in hun bedrijf. Op nummer 1 staat natuurlijk meer klanten en omzet. Misschien nog wel belangrijker: klanten die echt goed bij jouw visie passen.

Meer vrijheid en het schalen staan 2 & 3. Zo heeft iedereen zijn wensen. Maar hoe zet je die verandering in? Hoe pak je het aan? Wat is de eerste stap om te maken?


Tijd voor groei

De belangrijkste stap is om tijd vrij te maken om jezelf te ontwikkelen. Om aan je bedrijf te werken in plaats van in je bedrijf. Als je niks veranderd in je gedrag blijf je dezelfde resultaten behalen. Zo simpel is het.

Toch vinden veel ondernemers dat lastig en hebben moeite om uit de vicieuze cirkel te stappen. Continu brandjes te blussen en alle schoteltjes omhoog te houden.Hetzelfde gedrag = hetzelfde resultaat

Als je wilt groeien of vernieuwen moet je ook groeien als ondernemer. Als jij jezelf ontwikkelt kan je bedrijf ( en je klanten ) met je meegroeien. Niet andersom.

Start met kleine stapjes. Doe bijvoorbeeld je belangrijkste werk als eerste op een dag. Start de dag met het lezen van een boek. Al maak je om te beginnen 2 uur per week vrij dan is de eerste stap al gezet.


En laten we eerlijk wezen. Als je echt wilt kan je prima 2 uur per week vrijmaken. Vraag jezelf is af hoe comfortabel je huidige comfortzone echt is? Wellicht is het tijd om daaruit te gaan stappen?

Als ondernemer heb je zelf de vrijheid om te bepaken wanneer je gaat leren. Twijfel je? Wij gaan je zeker niet pushen. Wij werken voor klanten die we kunnen helpen, niet die we moeten overtuigen.10 tips

1 Kennis: start met groeien. Kom uit de vicieuze cirkel. Als je jouw gedrag niet veranderd gaat er NIKS veranderen.


2 Investeer in jezelf. Als je gaat investeren in jezelf groei jij als ondernemer. Als jij groeit als ondernemer groeit je bedrijf en klant met jou mee.


3 Kennis is een investering voor vandaag en morgen.


4 Tijd, selectie en curatie. ik besteeld elke dag uren lang aan het verzamelen van kennis, maar zet dit ook om in output: PVA actie en meters maken.


5 Blind spots


6 Doe niet alles alleen en zelfstandig. Motivatie.


7 Tijd.Daarin heb je 2 opties: of je doet het zelf. Kost heeeel veel tijd. Of je skipt 3 jaar en start met mijn kennis en richting.


8 je kan niet alles zelf.


9 Wat is een groter risico. Stilzitten of stapoen maken?


10 Het is eng, spannend. Want: nieuwe kansen en mogelijkheden. Zonder een duidelijke nieuwe bestemming.

Onze tips direct in jouw inbox?

‘Investeren in jezelf zorgt voor ontwikkeling & groei. Wij besteden veel van onze tijd aan het opdoen van kennis en delen dit graag met jou. Schrijf je dan in voor onze tips.

Geen spam, erewoord!

Lees ook

Groei-sessie

Zet nu jouw
eerste stap!

‘Zet nu jouw eerste stappen. Boek en groeisessie en krijg antwoord op al je vragen. Onze groei sessie zijn gratis tot en met 31 december.